Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

9 - 3
Öxabäckshallen
6 december 2008
15:00

Lindome IBK

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - Lindome IBK

Revansch var ordet för dagen i Tygrikets omklädningsrum. Lindome skulle få betalt för gammal ost och sättas på plats en gång för alla.

En så kallad sexpoängsmatch var vad som väntade alla som hittat till Ladan denna lördagseftermiddag. Seger för Tygriket och avståndet ner till det så förhatliga nedflyttningsstrecket, som man legat och simmat kring hela hösten, skulle hastigt och lustigt vara hela sju poäng. Förlust och samma avstånd skulle istället enbart vara två små futtiga poäng. Förutsättningarna var glasklara.

Det var enormt laddat och fokuserat hos hemmalaget inför matchen. Ändå fick man något av en mardrömsstart. Lindome sprang snabbt fram till en 2-0 ledning. Men istället för att låta sig nedslås av det som man gjorde i seriepremiären så trummade laget oförtrutet vidare och fick tillslut utdelning.

I mellanakten tog man så tag i taktpinnen ordentligt men ändå var matchen jämn och oviss inför den sista tjugominutaren. Men för dem som kände någon oro inför detta skulle det snabbt visa sig att det inte fanns någon som helst fog för något tvivel. Tygriket tryckte gasen i botten och de tröttkörda gästerna hängde inte med i svängarna. Slutresultatet 9-3 får anses som ytterst rättvisande siffror.

Lindome som var en mycket överraskande och positiv bekantskap i seriepremiären hade på de veckor som gått sedan sist bytt skepnad totalt. Det spelskickliga och frejdiga laget hade förvandlats till ett evigt långbollande och frustrerat gäng som mot slutet av matchen snarare verkade mer intresserat av att åsamka hemmaspelarna så stor skada som möjligt genom ständiga efterslängar och fula tryckare i ryggen. Tråkigt att skåda då laget besitter goda kvalitéer som inte alls kommer till sin rätt. Fortsätter de på detta viset under återstoden av säsongen lär sejouren i tvåan enbart bli ettårig.

En utmärkelse är dock på sin plats, om än dock en mindre smickrande sådan. Lindomes Joacim Hultén tar redan i halvtid hem titeln som seriens Pucko utan konkurrens. Killen frustade som en adrenalinstinn rottweiler på uppåttjack och briljerade med såväl stryptag, armbågar och huvudlösa tacklingar, som en total brist på kunskap gällande innebandyns regelverk. Ofattbart att lagledning och lagkamrater accepterar ett sådant beteende på planen.

Annars fanns det flera glädjeämnen att lyfta fram för Tygrikets del i matchen.
- Återigen lossnade målskyttet och på de senaste tre matcherna har laget producerat hela trettio kassar.
- Man vände ett tidigt underläge till seger vilket ger ytterligare råg i ryggen inför fortsättningen.
- Man drogs inte med i Lindomes småfula spel utan behöll kylan.
- Jonathan "He-Man" Johansson var tillbaka i laget igen och gjorde ett mycket starkt intryck då han kom in och rörde runt i den tredje perioden. Han kommer bli en klar tillgång fortsättningsvis.
- Ella svarade för sitt första Hat-trick i den svarta tröjan och har de senaste matcherna växt ut till en av lagets bästa spelare. Undra om den danske förbundskaptenen har ett öga riktat mot Markbygden?
- Hiawatha hittade äntligen nätmaskorna igen och på vilket sätt han gjorde det sen. På ren ilska efter flera fula påhopp pangade det lilla kvicksilvret in ett skott i krysset som var så hårt att en kollektiv duns hördes från läktaren då samtliga betalande tappade hakan på samma gång. Ibland kan det vara bra att få lite stryk.


Till sist...
Pappa Ulf trummade oförtrutet vidare i takt med sonens löpsteg matchen igenom. Till nästa match ryktas det att Ulf lånat in en baskagge med dubbeltamp. En varning är därmed utfärdad för den som vågar ta en löpduell med lille Olle.

Matchfakta:
IBK Tygriket 99 - Lindome IBK 9-3 (1-2, 3-1, 5-0)

0-1
0-2
1-2 Adam Myrman (Björn Andersson)
2-2 Andreas Ljunggren (Kristoffer Arvidsson)
3-2 Björn Andersson (Martin Andersson)
4-2 Viktor Nydén (Fredrik Johansson)
4-3
5-3 Daniel Eliason (Jonathan Johansson)
6-3 Tommy Gunnarsson (Jesper Sunnerås)
7-3 Viktor Nydén (Kristoffer Arvidsson)
8-3 Daniel Eliason (Andreas Ljunggren)
9-3 Daniel Eliason (Björn Andersson)

Skott: 37-25
Publik: 111
Utv: TT99 4x2, LIBK 4x2 + 1xMatchstraff
Domare: Peter Frankenberg & Tobias Sandblom

Hôven
¤¤¤ Ella
¤¤ IKEA
¤ Olle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Gripestam 1 3 0 0 3
Björn Andersson 1 1 2 0 3
Viktor Nyden 1 2 0 0 2
Andreas Ljunggren 1 1 1 0 2
Kristoffer Arvidsson 1 0 2 0 2
Adam Myrman 1 1 0 2 1
Fredrik Johansson 1 0 1 0 1
Jesper Sunnerås 1 0 1 2 1
Jonathan Johansson 1 0 1 2 1
Martin Andersson 1 0 1 0 1
David Kristensson 1 0 0 0 0
Peter Kristensson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

fre 19 sep 2008, 20:00 Lindome IBK - IBK Tygriket 99 9 - 5